Sve kategorije

Tržišta i industrije

1 ings Kočne obloge

Mekši oksidi gvožđa se takođe koriste za postavljanje određenog koeficijenta trenja i za crno bojanje. Također za ovu primjenu, ZHONGLONG ima posebne pigmente crnog željeznog oksida (PBK11) za ovo polje.

2, deterdženti i sapuni za pranje rublja

Deterdženti uključuju Ultramarine Blue u svoju formulu kako bi se postigli najbolji rezultati bjeline i kako bi se ispravilo prirodno ili nastalo trošenjem žuto u tekstilnim vlaknima. Ova formula obično sadrži plave granule koje već imaju Ultramarine Blue. Ultramarine Blue je u stanju poboljšati bjelinu tekstilnih vlakana jer upija žute valne duljine i ne odražava ih, što čini tkaninu bijelijom zbog takvog učinka.

Da bi se poboljšala bjelina tkanina, koriste se i optički izbjeljivači, ali ih izlaganje sunčevoj svjetlosti pogoršava. Optički izbeljivači apsorbiraju nevidljivu ultraljubičastu svetlost, emitujući vidljivu svetlost i tako povećavajući ukupnu refleksiju bele površine, dajući sjajni izgled. Ultramarine Blue djeluje drugačije upijajući žutu svjetlost, izbjegavajući njen odraz.

Ultramarine Blue se mehanički hvata u strukturu vlakana, što znači da se fizički uvodi u tkaninu, dok optički izbjeljivač ima površinsku ugradnju. Zbog ultrafine veličine čestica Ultramarine Blue i njenog afiniteta za vodu može se eliminirati daljnjim pranjem, formirajući malu strukturu uz ponovljena pranja i ispiranja. Iz tog razloga i zbog velike otpornosti na svjetlost Ultramarine Blue je bolji od optičkih izbjeljivača za ovu primjenu, a osim toga imaju tendenciju da se optički degeneriraju kada su izloženi svjetlu, proizvodeći sami žute nijanse.

Postoji sinergija između optičkih izbjeljivača i Ultramarine Bluesa jer se međusobno nadopunjuju i daju dobre rezultate. To su dva potpuno kompatibilna proizvoda koji se pridružuju njihovim efektima izbjeljivanja i pokrivaju širi spektar pod sunčevom i umjetnom svjetlošću.

Isti princip koji objašnjava upotrebu Ultramarine Blue u deterdžentima primjenjiv je i na upotrebu takvog pigmenta u sapunima za pranje rublja. U potonjem je Ultramarine Blue ugrađen u tipično sapun u boji plave boje koji se koristi za pranje tkanina. Trenje bar sapuna o tekstil: s jedne strane čisti tkaninu jer sadrži površinski aktivne tvari; s druge strane omogućava malim česticama ultramarinskog plavog da se mehanički uhvate strukturom vlakana i apsorbiraju žute valne duljine.